SAW Spiral Kaynaklı ve ERW Kaynaklı Çelik Borular

Saw spiral ve Erw kaynaklı çelik boru üretimi hakkında

SAW (Submerged Arc Welding) ve ERW (Electric Resistance Welding) çelik borular, çelik boru üretiminde kullanılan iki farklı kaynak tekniğidir.

SAW çelik borular, altında bulunan bir kaynak elektrodu ile kaynak yapılan borulardır. Bu teknikte, kaynak elektrodları kaynak yerine gömülür ve kaynak sırasında oluşan duman ve kül gibi atıklar giderilir. SAW tekniği, yüksek kaliteli ve homojen bir kaynak yapma kapasitesine sahiptir. Ayrıca, düşük miktarda atık üretmesi nedeniyle çevre dostudur. SAW tekniği, daha fazla maliyetli olsa da, yüksek kaliteli ve uzun süreli çalışma için ideal bir seçenektir.

ERW çelik borular, elektrik akımının kaynak yerine uygulanması ile kaynak yapılan borulardır. ERW tekniği, üretim maliyetleri düşük olduğu için ekonomik bir seçenektir. Ancak, ERW tekniği ile üretilen borular, SAW tekniği ile üretilen borulara göre daha az dayanıklıdır ve kalitesi düşüktür. Ayrıca, ERW tekniği ile üretilen boruların çalışma süresi daha kısadır.

Her iki teknik de çelik boru üretiminde kullanılabilir ve her birinin kendine özgü avantajları ve dezavantajları vardır. Hangi tekniğin kullanılması gerektiği, boru üretim amacına ve maliyet faktörlerine göre belirlenmelidir.

  • 40 dan 1500 e kadar boru çeşitleri temin etmektedir.
  • Su İsale Hatları, İçme Suyu Şebekeleri, Doğalgaz Boru
  • Hatları, Doğalgaz Şebekeleri, Petrol Boru Hatları, Deniz yapılarında kullanılmaktadır.
  • İçme suyu atık su boruların polietilen efoksilin borular mevcuttur.

SAW Spiral Kaynaklı ve ERW Boyuna Kaynaklı Çelik Borular aşağıda belirtilen alanlarda güvenle kullanılmakta olup dünyada kullanılan boruların %75 ini çelik borular teşkil etmektedir.

Hizmetler

Ferforje Hizmetleri

Geri dönüşüm atık kutusu, çelik durak, kulübeleri, inşaat balkon demirleri ferforje tasarımları ile hizmet vermeye devam ediyoruz.
Devamı

Ev ve İş Yerleri Dış Balkon

Kırşehir coffeemania dış balkon tasarımı. Ev ve İş Yerleri için Dış Balkon tasarımları ile sizlere Kırşehir ve çevre illerinde hizmet vermeye devam ediyoruz.
Devamı